Suomalaisen Flexound Augmented Audion keksintö ehdolla Cannesin Midem-musiikkimessujen kilpailun voittajaksi

18.10.2018

Espoolaisen Flexound Augmented Audion patentoitu teknologia mahdollistaa äänen tuntemisen koko keholla. Keksintö on nyt valittu Cannesin kansainvälisten Midem-musiikkimessujen Midemlab-kisan finalistiksi. Pian Audien ja Teslojen istuimissa voikin komeilla ”Boosted by Flexound Augmented Audio” -tunnus.

Midemlab-kilpailun tarkoituksena on seuloa musiikkialan startupeista ne, jotka todennäköisimmin tulevat mullistamaan alaa. Tänä vuonna mukana oli ennätysmäärä osallistujia, 243 yhtiötä 43 maasta. Flexound Augmented Audio on ainoa finalistiksi päässyt pohjoismainen yritys. Kilpailun voittajat julkistetaan Cannesissa kesäkuun alussa.

Autot eivät lähitulevaisuudessa enää tarvitse kuljettajaa, mutta niissä on silti jaksettava matkustaa. Samalla ihmisten vapaa-ajan lisääntyminen yleensäkin asettaa yhä uusia vaatimuksia kuluttamamme viihteen elämyksellisyydelle. Tähän markkinarakoon iskee Flexound Augmented Audio, jonka keksintö mahdollistaa äänentoiston kytkemisen myös tuntoaistiin esimerkiksi autojen istuinten ja leffateattereiden penkkien avulla.

”Yli sadan vuoden ajan ihmiset ovat vain kuunnelleet äänentoiston tuottamia ääniaaltoja. Me siirrämme ne korviesi lisäksi myös ihollesi ja sen alle”, Flexound Augmented Audion toimitusjohtaja Mervi Heinaro sanoo. 

Flexoundin oma kotikäyttöön tarkoitettu HUMU Augmented Audio Cushion on jo tuotannossa ja tarjoaa uuden ulottuvuuden televisiosarjojen ja elokuvien katseluun, pelaamiseen sekä tietysti musiikin kuunteluun ja rentoutumiseen.  

Kuluttajien vapaa-ajasta yhä tiukemmin kilpailevat elokuvateatterit ovat myös iskeneet silmänsä Flexound Augmented Audioon.

”Elokuva-, peli- ja musiikkiteollisuus tulevat saamaan Augmented Audio -teknologiasta piristysruiskeen,  sillä tuotteemme avulla esimerkiksi elokuvien äänisuunnitteluun tulee työkaluksi myös tuntoaisti”, Heinaro kertoo. Klassikkoelokuvien ja albumien uudelleen miksaaminen Augmented Audion tarjoamat mahdollisuudet huomioiviksi mahdollistaa myös niiden uudelleen julkaisun. 

”Odotamme Midemlab-kilpailulta näkyvyyttä ilmiselvimpien yhteistyökumppanien keskuudessa, mutta myös huonekaluvalmistajien kiinnostus on herännyt. Olohuoneissa, loungeissa ja hotellihuoneissa on tarvetta uudenlaiselle äänentoistolle, joka ei kuitenkaan häiritse vieressä istuvia – vaikka tuntuukin munaskuissa”, Mervi Heinaro hymyilee.

 

HUMU Augmented Audio Cushion on Suomessa saatavilla mm. Elisa Kulmasta ja Hifi Studion myymälöistä sekä verkkokaupasta osoitteessa humu.fi

Midemlab-kilpailu: www.midem.com/competitions-concerts/midemlab/

Lisätietoja:

Mervi Heinaro
CEO, Flexound Augmented Audio
+358 40 553 1000
[email protected]
flexound.com / humu.fi 

Flexound Augmented Audio on espoolainen vuonna 2013 perustettu kasvuyritys, jonka patentoima Augmented Audio -teknologia muuttaa äänen paitsi korvin kuutavaksi myös kehossa tuntuvaksi moniaistilliseksi elämykseksi.